Informacije

Sažeto o prozorima i vratima na jednom mestu

Šta je zapravo prozorski profil? Šta čini prozor visokog kvaliteta? Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine prozora i vrata? Na ova i mnoga druga pitanja odgovaramo u našem informativnom centru. Sve važne teme koje se tiču moderne stolarije, kao i vrhunskih građevinskih elemenata, ovde se mogu pronaći u kompaktnom i lako razumljivom obliku.

PROZORI I ZVUČNA IZOLACIJA

Veoma važna stavka za spokoj i tišinu u vašem domu je da vaši prozori imaju maksimalnu moguću zvučnu izolaciju.

Spoljašnja buka može da poveća nivo stresa i anksioznost, da smanji koncentraciju i produktivnost, da dovede do hroničnog poremećaja sna, do problema sa sluhom, kao i niza drugih problema. Redovna izloženost buci je veoma štetna po zdravlje. Prema SZO, maksimalni preporučeni nivo buke je 65 dB tokom dana i 55 dB noću.

Saznaj više
DA LI PLANIRATE KUPOVINU VIKENDICE?

Poslednjih godina vikendice su postale veoma popularne i velika je potražnja za njihovom kupovinom. Sve više ljudi želi da ima neko svoje utočište za beg iz većih mesta i gradova, od gužve i obaveza. U vikendici povremeno boravimo, pa treba da se potrudimo da nam u njoj bude prijatno, a sa druge strane da nema mnogo posla oko održavanja. Zato savetujemo da se pri izboru stolarije za vašu vikendicu ipak odlučite za kvalitetne PVC prozore i vrata, što bi bilo najboljie i najpraktičnije rešenje.

Saznaj više
VEKA FINE STRUCTURE – NOVA PALETA DEKORATIVNIH FOLIJA

Nova linija dekorativnih folija VEKA Fine Structure impresionira jedinstvenim modernim dizajnom i površinama fine strukture sa mat završnom obradom, koje su svojim izgledom veoma slične aluminijumskoj stolariji sa praškastim premazom.

Saznaj više
DBS WINDOW VIEWER – ALATKA ZA ARHITEKTE I PRODAVCE PROZORA I VRATA

Pri izboru novih prozora i vrata sigurno se pitate kako bi oni izgledali u različitoj boji ili kako bi klizna vrata izgledala na određenom zidu u vašem domu, itd. Na takva pitanja teško je odgovoriti ako nedostaje mašta. Donedavno su se za izbor novih prozora i vrata koristile ilustrovane brošure i ugaoni uzorci profila. Danas se koriste rešenja za digitalnu vizualizaciju na računaru. Sa aplikacijom WindowViewer, sada se mogu predstaviti prozori i vrata virtuelno u domovima kupaca.

Saznaj više
INTERVJU: APC I VEKA - 20 GODINA USPEŠNE SARADNJE

Preduzeće APC iz Rume osnovano je 1998. godine, ali smo izradom i ugradnjom PVC stolarije počeli da se bavimo 2003. godine. Imali smo od početka jasno opredeljenje da se bavimo izradom kvalitetne stolarije kako bismo maksimalno zadovoljili potrebe svih naših kupaca, ali i da celokupno poslovanje, u svim segmentima, bude na višem nivou od uobičajenog za ovu vrstu posla.

Saznaj više
KOMPANIJA VEKA UČESTVOVALA NA PRVOJ KONFERENCIJI ARCHYENERGY 2024

Prvi novosadski sajam i stručna konferencija na temu zelene arhitekture i održive gradnje, ArchyEnergy 2024, održan 8-9. aprila u Master Centru, okupio je struku na jednom mestu. Kompanija VEKA je učestvovala kao srebrni partner događaja.

Saznaj više
KAKO IZABRATI PROZORE ZA DEČIJU SOBU?

Soba u kojoj dete provodi najviše vremena zahteva od roditelja posebnu pažnju pri njenom uređenju. Pri tom ne mislimo samo na odabir nameštaja ili boju zidova, već da dečji prostor bude izgrađen od kvalitetnih i netoksičnih materijala. Pored želje za estetikom, srećom i blagostanjem, postoji i potreba da budemo sigurni da su ispunjeni svi zahtevi vezani za zdravlje, pouzdanost, funkcionalnost i sigurnost.

Saznaj više
DOMINANTAN NASTUP KOMPANIJE VEKA NA VODEĆEM SVETSKOM SAJMU PROZORA U NIRNBERGU

VEKA & PARTNERI: Snažan tim

Nakon duge pauze zbog pandemije, s uzbuđenjem smo dočekali sajam industrije prozora i vrata koji je održan od 18. do 22. marta u nemačkom gradu Nirnbergu. VEKA je prikazala koncentrisanu demonstraciju svoje snage u inovacijama na vodećem svetskom sajmu FENSTERBAU FRONTALE 2024. Na štandu od preko 1.000 kvadratnih metara, opremljenom najsavremenijom tehnologijom prezentacije, izložen je celokupan asortiman sistema iz različitih svetova proizvoda naše kompanije, uključujući brojne izvanredne eksponate.

Saznaj više