Upravni odbor VEKA AG

Porodična kompanija, kao i do sada

Heinnrich Laumann je kao začetnik PVC stolarije, svojom vizionarskom idejom i hrabrim investiranjem u budućnost, 1969. godine postavio temelj ove jedinstvene priče o uspehu kompanije VEKA. Iako su se naziv i pravni oblik kompanije od tada promenili, VEKA AG je i dalje u 100% vlasništvu porodica Laumann i Hartleif.

Predsednik upravnog odbora

Andreas Hartleif

Predsednik upravnog odbora, Andreas Hartleif, zet osnivača kompanije Heinricha Laumanna, član je VEKA upravnog odbora od 1997. godine. Od 2007. godine je predsednik upravnog odbora i nadležan je za sektore: tehnologija i inovacija, nabavka, IT, strateški marketing, kao i korporativna strategija i društvena odgovornost. Andreas Hartleif je uključen u sva industrijska udruženja širom Evrope, koja su važna za branšu PVC stolarije. Takođe, nastaviće zalaganje za podizanje svesti o održivoj kružnoj ekonomiji u industriji prozora i vrata, kako među proizvođačima tako i među kupcima.

Porträt Andreas Hartleif
Upravni odbor, ljudski resursi

Elke Hartleif

Porträt Elke Hartleif

Elke Hartleif, ćerka osnivača kompanije Heinricha Laumanna, povezana je sa kompanijom VEKA od svog detinjstva. Ova veza se takođe ogleda u načinu upravljanja kompanijom. Od 1997. godine, kao šef odeljenja za ljudske resurse, pridaje veliku vrednost porodičnoj radnoj atmosferi. Odgovornost, nezavisnost, kvalifikacije, poštovanje i uvažavanje među zaposlenima su ključni elementi kompanije. Sve ovo se očekuje i promoviše u radu sektora za ljudske resurse, što na kraju dovodi do većeg zadovoljstva i osećaja pripadnosti.

Upravni odbor, prodaja i marketing

Josef Leo Beckhoff

Josef Beckhoff je član VEKA grupacije od 1984. godine. Kao generalni direktor sestrinske kompanije u Ukrajini i Rusiji, on je u velikoj meri zaslužan za kontinuirani uspeh u ovim zemljama.

Od 2020. godine vodi sektore prodaje i marketinga kao član upravnog odbora. Njegov moto glasi: Na pojedinačnim tržištima možete biti uspešni samo kroz apsolutnu orijentaciju ka kupca, spoznaju tržišta i visok nivo usluge.

Porträt Josef Leo Beckhoff
Upravni odbor, finansije

Pascal Heitmar

Porträt Pascal Heitmar

Pascal Heitmar je član upravnog odbora kompanije VEKA od 2012. godine kao ovlašćeni prokurista i rukovodilac korporativnog razvoja. Za to vreme već je unapredio i realizovao niz strateških projekata, uključujući preuzimanje GEALAN grupe 2014. godine i restrukturiranje sektora VEKAPLAN panela.

Pascal Heitmar je finansijski direktor kompanije od 2020. godine. Njegova odgovornost obuhvata: upravljanje oblastima finansija i računovodstva, korporativno računovodstvo, kao i grupno planiranje i kontrolu, pravo, usklađenost i upravljanje poslovnim procesima.