Corporate Social Responsibility

Društvena odgovornost u kompaniji VEKA

Društvena odgovornost

Brinemo o budućim generacijama

Sve naše poslovne aktivnosti su usmerene ka održivosti. Kao porodična kompanija, težimo razvoju koji brine o našim unucima, pružajući budućim generacijama sigurno zaposlenje u zdravoj životnoj sredini. Uvereni smo da su samo dugoročna partnerstva sa našim kupcima i poslovnim partnerima ključ uspeha. Preduslov za uspešno partnerstvo je poverenje u kvalitet i bezbednost koje nudimo našim proizvodima i uslugama.

Da bismo opravdali ovo poverenje, naše razumevanje održivosti odnosi se na sve nivoe lanca vrednosti. To uključuje istraživanje i razvoj u cilju ekološke efikasnosti, transparentne lance snabdevanja, proizvodnju koja štedi energiju i ne utiče na životnu sredinu i na kraju, ali ne i manje važno, vodeću ulogu u reciklaži stare stolarije na svetskom nivou. Ljudi u našoj kompaniji su ipak ti koji razvijaju i sprovode ključne procese. Zato podstičemo i motivišemo naše zaposlene i razvijamo njihov osećaj odgovornosti prema održivom poslovanju.

Recycling Kunststofffenster Nachhaltigkeit

Kružna ekonomija

Zatvoreni materijalni i energetski ciklusi obezbeđuju održivost proizvodnje u kompaniji VEKA. Na primer, veliki deo energetskih potreba pokriva se električnom energijom iz obnovljivih izvora, a otpadna toplota prilikom ekstruzije profila se reciklira. Takođe smo pioniri kada je u pitanju reciklaža naše najvažnije sirovine, PVC materijala.

Recycling Kunststofffenster Nachhaltigkeit
Recycling Kunststofffenster VEKA Umwelttechnik
Reciklaža PVC stolarije

VEKA Umwelttechnik

Davne 1993. godine osnovali smo VEKA Umvelttechnik GmbH u Beringenu, Tiringija. U ovoj najvećoj i najmodernijoj fabrici za reciklažu u Evropi vrši se potpuna reciklaža starih PVC prozora, vrata, roletni i proizvodnog otpada, a potom reciklat vraća u proizvodnju profila bez ikakvog gubitka kvaliteta. Ovde možete saznati više o reciklaži PVC stolarije i o održivosti:

VEKA Umwelttechnik

Naša angažovanost u branši

VinylPlus, Rewindo & EPPA

Kao osnivački član, podržavamo inicijativu Rewindo i dobrovoljnu posvećenost u okviru Vinyl Plus strategije. Kroz članstvo u Evropskom udruženju proizvođača PVC profila EPPA, aktivno smo podržali ideju VinylPlus.